Savaş simülasyon oyunu olan airsoft’ta kullanılan ekipmanlar ve oyunun oynanış biçimi sebebiyle özellikle güvenlikle ilgili katı kuralları bulunmaktadır. Hem kendi güvenliğiniz hem de diğer takım oyuncuların güvenliği için önemli olan bu kurallar oyun öncesinde, oyun esnasında ve sonrasında da devam etmektedir.
Eğer 18 yaş veya üzerindeyseniz; astım, kronik bronşit, kalp rahatsızlıkları gibi herhangi bir hastalağınız ve fiziki engeliniz yok ise airsoft oynamak için de bir engeliniz yok demektir. Airsoft oynamaya karar vermeden hem kendiniz hem de diğer oyuncuların güvenliği için önceden mutlaka bilmeniz gereken bazı güvenlik kuralları vardır. Airsoft güvenlik kuralları genel itibariyle şöyledir:
Silahınızı kılıfında, görülmeyecek şekilde taşıyın!
Kendi silahınız varsa, silahınızı taşırken de dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Sivil hayatı olumsuz etkilememek, kargaşaya neden olmamak için silahınızı taşırken oyun alanı dışında görünür şekilde taşımamaya özen gösterin. Silahı, oyun dışında herhangi bir canlıya karşı doğrultmak ve kullanmak yasakıtr!
Kaskınızı ve koruma gözlüklerinizi yanınıza aldığınızdan emin olun!
Ekipmanlarınızı ister oyunu oynayacağınız alandan kiralayın, ister yanınızda götürecek olun ancak gözlüğü asla unutmayın! Oyun alanına kask ve koruma gözlükleri olmadan girmek yasaktır.
Atış mesafesine dikkat edin!
Gerçeğe yakın silah ve mühimmat kullanımı sebebiyle oyun alanında kör atış olarak adlandırılan atışı yapmak yasaktır. Atış yapmadan önce oyuncunun hedefi belirlemesi ve karşısındaki rakibi tehlikeye atmayacak şekilde atışı yapması gerekmektedir. Airsoft oyunu için belirlenen alt sınır 5 metredir. Kör atış yapan oyuncular hakem tarafından uyarılarak, oyundan men edilir.
Oyun alanını acil bir durum olmadıkça terk etmeyin!
Oyun seçtiğiniz senaryo gereğince belirli bir alan ile sınırlanır. Bu alan içerisinde oyun hakemin işareti ile başlar ve haketimin işareti ile sona erer. Oyun esnasında başka biriyle temas etmek ve konuşmak, oyun alanından uzaklaşmak ve çıkmak yasaktır. Saha olağandışı veya acil bir durum gerçekleştiğinde oyuncu düdük çalarak, seslenerek veya telsiz yardımı ile diğer oyuncuları uyararak, oyunu durdurabilir. Ancak yemek molası gibi keyfi molalar kural ihlaline girmektedir.
Oyun sahasında tartışmak, başka bir oyuncuya fiziksel veya sözlü saldırmak yasaktır!
Oyun esnasında çıkabilecek tartışmalarda, karşı tarafı rencide edecek şekilde küfürlü sözler sarf etmek ve/veya hareketlerde bulunmak yasaktır. Aksi durumda kişi veya kişiler oyundan men edilerek, saha dışına alınır.